Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja

Dober dan, bom v Moskvi v približno dveh tednih, sem načrt, da izbeirajo BMW X5 telo E70 2008-2010, 1-1,5 dni za pomo izbiri, čas je dva dni, 1-1,5 dni za iskanje in preostaneka za pa tudi ali kot gre. Povejte mi, vse, kar imate na spletnem mestu, je napisano o kompleksni kontroli avtomobila pred nakupom - ali je to pomembno? In tudi vprašanje je, kako preverite kilometrino in šasijo, pod pogojem, da vaš diagnostik prispe na parkirišču avtomobila. Hvala, čakam na odgovor.

Pozdravljeni, Vit! Z veseljem vam bomo poiskali potrebno število avtomobilov, da bi našli najboljšo možnost. Z BMW X5 E70, Zero Smoke, Pocketry, Slow Motion, Slow Motion, Health Care, Health Care, Health Services, Health Services Vse, kar je napisano na na ši spletni strani - cene za diagnostiko in seznam storitev - je pomembno. Ob zagonu in delovanju - preverjamo vožnjo z računalnikom in vizualno. Torej. Še kateri koli na primer. Šasija - seveda da ga poberem, nato opravite preskusni pogon, ki ocenjuje splošno stanje krmilnega mehanizma, blažilnikov udarcev, škripcev / udarcev / hrupa in tako naprej. Če prihajate v Moskvo, od drugega mesta za iskanje avtomobila - lahko ponudimo, da sem vas spoznal na postaji ali na letališču, ki je stala, da bo kot taksi, vendar bomo takoj mogli iti, da izberete avto. Imamo tudi daljinski pregled storitev avto brez vaše prisotnosti - v ru ru ru,, da ste izbrali ustrezno možnost prek interneta avtomobila Torej, pokličite pred odhodom ali pošljite v poto Skypeu, z veseljem vam bomo poiskali najboljši avto glede na vaše parametre!

novice

preglede o nas

07.07.2017
Victor, BMW X1, pregled pred nakupom

Dober dan! Uporabil sem storitve podjetja "Avtozayats" za testiranje avtomobila BMW X1 v letu 2014. Avto je bil na avtomobilski predstavi na avtocesti Leningrad. Ob 9. uri sem poklicala družbo, do 11. ure sva se v razstavnem prostoru srečala z Vasilijem. Izvedli so vse potrebne preglede na telesu, elektroniki, visečem nosilcu, akpp, preverili, kako teče. Vse je bilo opravljeno profesionalno, nisem imel nobenega razloga za dvom o kompetentnosti mojstra. Za vestno delo napišem vestno mnenje! Hvala!

Lada priora

O modelu

V letu 2007 se je začela množična proizvodnja Lada "Priora". V središču zasnove avtomobila je baza "Lada 110", od tega limuzine "Priora" Kljub temu ima model več kot tisoč novih originalnih delov.

Italijanski studio "Corcerano" se je ukvarjal z razvojem notranjosti novega modela. Notranjost je izdelana v sodobnem slogu z uporabo sodobnih materialov. Spodnji del notranjosti je v temnih barvah, zgornji pa v svetlobi. Obstaja tudi več možnosti za kombiniranje različnih barv. Na naslonu za roke voznikovih vrat so gumbe za krmiljenje električnih oken, centralno zaklepanje in krmilno palčko za električno nastavitev zunanjih ogledal. Tipke za okna z električnim tokom so zasnovane tako, da je izključeno nenamerno pritiskanje.

Priročna instrumentna plošča, vse, kar je potrebno za vožnjo, je dobro nameščeno, instrumenti so enostavni za branje. Na sredini armaturne plošče je zaslon računalnika v vozilu, ki prikazuje trenutni čas, povprečno in trenutno porabo goriva, elektronski števec kilometrov, povprečna hitrost in druge potrebne informacije. Levo od volana je priročen modul za nadzor osvetlitve. Sredinska konzola je prav tako prilagojena za namestitev zvočnega sistema DIN in 2DIN.

Lada "Priora" je opremljena 1,6-litrskim motorjem s šeststopenjskim ventilom in petstopenjskim menjalnikom s povečano sklopko.

Osnovni sedežih, ure in korektor luči.

Različica "Lux" povečuje varnost, vključuje ABS in EBD, klimatsko napravo, varnostne pasove z zategovalniki, dve prednji zračni blazini, lita platišča in parkirni senzorji.

Računalniška diagnostika Lada "Priora"

Računsko diagnostiko "Priore" je priporočljivo izvajati po 15-20 tisoč kilometrov vožnje ali med načrtovanim vzdrževanjem.diagnoza je treba izvajati tudi ob pojavu okvare in motnje v sistemu, ko detektira okvar in poslabšanje značilnosti delovanja enot, mehanizmov in sklopov.

Poleg tega je treba opraviti računalniških testov pri nakupu avtomobila, po zamenjavi delov ali popravila, po dolgi in parkiranje za potovanja na dolge razdalje, kot tudi za preventivo.

Za spremljanje zdravja elektronskih krmilnih enot in sistemov "Priora" se izvaja računalniška diagnostika z uporabo trgovske opreme, ki jo priporoča proizvajalec za ta model, vključno z:

"X-431 Master", multi-car skener.

"Scan-Master USB", univerzalni adapter.

DiSco Express, diagnostični komplet.

MT Pro4, merilna enota.

"TJG" (A1003-1), preizkuševalec tlaka goriva.

"ALC-1", alfameter.

16-pinski obključek za serijo OBD-II za povezavo diagnostične opreme je nameščen na armaturni plošči, za prostorom za rokavice.

Računalniška diagnostika "Priore" se izvaja v skladu s tehnološkimi kartami, ki so razvite na podlagi priročnika za delovanje avtomobila, in predvideva naslednje operacije:

Preverite integriteto varovalk in ozičenja ter zanesljivost povezave vseh priključkov.

Identifikacija elektronskih krmilnih enot in programske opreme.

Kode za branje in dekodiranje.

Brisanje napak.

Diagnoza izvršilnih mehanizmov.

Diagnosticiranje zdravja senzorjev.

Preskušanje električnih vezij in enot.

Reprogramiranje elektronskih enot (če je potrebno).

Snemajte in natisnite protokole.

Analiza diagnostičnih rezultatov.

Oblikovanje in koordinacija s stranko o načrtu odpravljanja težav.

Diagnoza motorja Lada "Priora"

Variante pri izbiri avtomobilov limuzine "Priora" z motorji in prenosi:

2007-2013.

Standard: 1.6 litra, VAZ-21126, 81 KM, 5MKPP.

“Norm”: 1.6 litra, “VAZ-21126”, 98 KM, 5MKPP.

Lux: 1,6 l, VAZ-21126, 98 KM, 5MKPP.

Motor Napaka "Pred" se izvede s preskušanjem vse sisteme in mehanizme za oceno operabilnosti, kot tudi odkrivanje latentnih napak in okvar.

Diagnoza motorja se izvede v seriji, v več stopnjah. Prvič, mehansko stanje ožičenja, varovalk in svečk se mehansko preverja, povezava priključkov in cevovodov je zanesljiva. Ocenjujemo stanje agregatov, enot in mehanizmov, senzorjev, filtrov, črpalk itd.

Po tem se odpravijo ugotovljene napake, nato pa se izvede računalniška diagnostika vžiga, oskrbe z gorivom, mazanja, hlajenja in izpušnih sistemov. Najprej seidicira programska oprema in preveri delovanje elektronskih komponent, vžigalnih tuljav, kazalnikov, senzorjev itd. v statičnem načinu.

Redna diagnostika šasije "Priora" vam omogoča, da nenehno spremljate delovanje enot in mehanizmov, ocenite njihovo primernost za delovanje in ugotovite različne okvare, poškodbe in napake. Med diagnostiko se testirajo sprednja in zadnja vzmetenja, krmiljenje, zavorni sistem in prenos vozila.

Sprednja vzmetenje "Priora" je izdelana v neodvisni shemi s teleskopskimi vzmetnimi vzmetmi, vijačnimi vzmetmi, prečnimi spodnjimi ročicami, podaljški in stabilizatorji bočne stabilnosti.

Zadnje vzmetenje temelji na dveh vzdolžnih rokah, amortizerjih vi vičnih spiralnih vzmeti.

Glavne težave šasije Priore so povezane z uhajanjem amortizerjev, neuspelimi spojki CV, podpornimi in pestnimi ležaji. Glede na izkušnje lastnikov bo za odpravo teh napak potrebno od 400 do 5.000 do 6.000 rubljev.

Šibka točka krmiljenja je električni ojačevalnik. Prvi znaki okvare ESD so tresenje in trzanje volana, pa tudi velik udarec na volanu. Ti problemi so povezani z oblikovalskimi pomanjkljivostmi. Praviloma se pri garancijskem servisu odpravi okvara erm pri prodajalcu proizvajalca.

Če je trajanje garancijskega servisa končano, boste morali plačati stroške ojačevalca, okoli 10 tisoč rubljev na najmanj tisoč rubljev za delo. Včasih se ta težava odpravi s čiščenjem kontaktov ali s snemanjem senzorja hitrosti.

Jeveled motorized katerega koli vozila njegovo srce. In nikomur ni skrivnost, da se lahko vsak, celo novo srce, začne boleči. In jee mislil Takoj je treba opozoriti, da je remont avtomobilskega motorja ne samo draga, temveč tudi zelo nemirna. Vključno z najbolj - najboljši poznavalec v odsotnosti napredne opreme se ne ne spopada s popravilom motorja.

Za dober primer, kot diagnozo avtomobilskega motorja, vzamemo domači avto z imenom "Lada Priora". Eden od najpogostejših problemov tega avtomobila je težava, da se "preveri motor" nenehno prizge, zaradi česar motor našega avtomobila ne deluje dobro in lahko rečemo, da je slaba. In če se začne, boli na kul funkcijo. Ugibam, da je vrednost pomanjkljiva, sedanja avtomobilska storitev pomeni prisotnost napredne opreme, ki najprej pripravi diagnozo. V tem primeru se bo uporabljala večnamenska Launch X-431.

In tukaj naprava kaže na napačni korak, ki nas ovira. Omeniti je treba, da ni mogoče upravljati obeh merilnikov avtomobila.Obiski, kot da lastniki homoseksualcev prejmejo ta izpis in razmišljajo, kot da imajo vse možnosti, da to težavo razveljavijo z lastnimi rokami. Toda, tudi če pridobi nov sprejemnik in ga namestite na stroj, zlom vsi enaki ne izgine, tako da če je problem lahko sami vsebujejo kakorkoli senzorji, in v kakšnem mestu - nekje v sistemu za gorivo. Treba je omeniti, da je v tej različici skener skener, vendor praktično nobena inovativna oprema nikoli ne bo spremenila kvalifikacij strokovnjakov in njegovega eksperimenta. Problem je bil v svečah, od 4, samo 2. Pravzaprav se zdi, da napor pobegne iz elektrod in pripravi motor za nestabilno delovanje. 2 neoperativnim svečam je dovoljeno reanimirati, jih očistimo, ne pa s podporo brusnega papirja in z uporabo gostega zraka in peskanja.

Poleg te možnosti bo v vseh bencinskih servisih vsak lastnik vozila verjetno popolnoma nadomestil ali pa si opere avtomobilske šobe v skoraj vseh primerih verjetno podaljšal

Na splošno z našim "visokokakovostnim" bencinom, ki je enkrat na 25-30 tisoč kilometrov, bi bilo treba opraviti avtomobilsko preventivno vzdrževanje, po tem pa ustrezno diagnostiko popravil. Seveda obstaja nekaj drugih možnosti za spreminjanje in izvajanje diagnostičnih del na avtomobilskem motorju. Na primer, takšna možnost, da je lahko tudi v vozilu nameščena vznemirljiva naprava za testiranje gostote sesalnih in izpušnih sistemov. Načelo delovanja je natančnost njegovega delovnega procesa. To je razumljivo in ne zahteva posebnih razlag - na nekem mestu ni tesno, potem pa bomo videli dim, mimogrede, sladka je sladka.

Bolje je, da izvedemo celovito diagnozo avtomobilskega motorja, seveda, v specializirani avtomobilski servis s pomočjo posebne kvalificirane opreme. Mimogrede, skoraj vse to storite, preden kupite rabljeni stroj. Verjetno ta postopek vam omogoča, da zmanjšate tveganje za nakup, kar se imenuje "mačka v poku". In šele po takšni diagnozi, lahko govorite o pogojih napak in nenehno plovilo ne morejas in svečah. Če so po merjenju kompresije značilnosti v jeklenkah zelo različne, to pomeni, da morate opraviti pomembno popravilo moči motorja vozila. Odtegniti jo moramo iz motornega prostora, analizirati, glasovati, kupiti najnovejše zmogljivosti, politi koleno in proizvajati proizvodnjo. Po zagonu tega motorja je že nekoliko drugačna vsebina, ki jo bomo dodali v drugi opombi, ki je namenjen temu oddelku.

Osnovo za popravilo sodobnega avtomobila z "injektorjem" je tradicionalno diagnoza. Za priključitev krmilnega računalnika naprave s pomočjo diagnostičnega orodja ali optičnega bralnika je poseben diagnostični priključek. Prav tako mora biti na "Predhodnem". To točno ne ve, kje natančno vedo. In kaj je tipal.

Tip diagnostične vtičnice za "Priora"

Med razvojem avtomobilov "injektorja" so bile razvite različne variante zaslišanja računalnika (elektronske krmilne enote). Sprva je bil sistem za branje kod iz kontrolne svetilke. Pod posebnimi pogoji, ki so različni za različne sisteme vbrizgavanja, je kontrolna lučka začela utripati. Mojster je lahko zapisal samo ritem na papirju in preveril mizo, da bi ugotovil napako.

Razvile so se še dodatne posebne diagnostične naprave:

  1. Diagnostični adapterji za osebne računalnike.
  2. Avtomobilski diagnostični skenerji.

Obstajajo ločeni členi, ki opisujejo delovanje teh naprav. Toda združijo se, seveda, ena stvar, za povezavo opreme z računalnikom potrebuje poseben priključek. Sprva so bili ti vtiči različni za vsako znamko avtomobila. Bilo je okroglo in kvadratno. In samo par pa luknje za sondo, kot na sistemih "VAG". Toda postopoma so proizvajalci začeli razmišljati o poenotenju. Torej, do začetka 2000-ih se je diagnostični priključek OBD-2 pojavil tako pogosto.

Pozor, prosim! Nekateri avtomobilski proizvajalci, ki v glavnem proizvajajo drage, ekskluzivne znamke avtomobilov, še naprej uporabljajo svoje "lastne" konektorje. Toda "Priora" je opremljena z OBD-2.

Priključna naprava OBD-2 in njegovi kontakti

Ta konektor je izdelan iz plastike. Povezovalni del izgleda kot trapez (glej fotografijo). Na splošno ima 16 kontaktov vrste "mama". Štetje je iz zgornje vrstice, od leve proti desni. Zgornja stran je široka stran trapezija. Za avto "Priora" se uporabljajo naslednji gnezdi:

  • Ozemljitev (tla), gnezda 4 in 5.
  • Stoječi "+" 12 Volt - 16.
  • Diagnostična vtičnica - 7.

Pomembno! V diagnostični vtičnici "Priora" včasih sodelujejo tudi drugi gnezdi. Običajno gre za komunikacijske linije z dodatnimi ECU-ji in linijo L za programiranje. Ne smete se povezati z njimi, ne da bi imeli posebne sposobnosti pri delu s programskimi moduli.


Ponavadi je oprema priključena na ta konektor s posebnim "vtičem". Plug-in konektor is oblike, vendar tipa "očka". Čeprav lahko tisti, ki delajo z različnimi adapterji, neposredno povezujejo povezave. To se naredi pri nekaterih vrstah adapterjev, ki imajo ločeno sondo K-linije. Samo zapomnite si, da je treba "+" in "-" za opremo brez odklopa vzeti iz baterije preskušanega vozila. V nasprotnem primeru bo komunikacijski signal napačen.

Lokacija diagnostičnega priključka

Poleg tega, da so imeli ti konektorji različne oblike, so bili nameščeni na različnih mestih. Na "Predhodnem" se skriva zelo pametno. Ne vem, kje se točno nahaja, je zelo težko najti.

Ne pustite, da megla piha. Diagnostični priključek OBD-2 na "Predhodnem"nahaja se na notranji steni škatle za rokavice na sovoznikovi strani.Kot se imenuje - škatla za rokavice. Na delu, ki je pritrjen na "brado". To je jasno vidno na fotografiji. Izkušen specialist, glavni diagnostik, brez težav poveže z običajnim priključkom na dotik. Samo odpremo škatlo in zlepi za njegovo gnezdo.

Related news

Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja image, picture, imagery


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 52


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 9


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 19


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 39


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 25


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 20


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 97


Program za android za test primorje. Prizori diagnostika motorja 38