Poveşti din Satul Albastru…

În urmă cu aproape un an, vă vorbeam pentru prima dată despre Satul Albastru.

Satul Albastru este în continuare unul dintre proiectele noastre de suflet pe care dorim să-l extindem pe cât de mult posibil.

În prezent mai avem un proiect asemănător prin care se urmăreşte construirea din temelii şi cu resurse proprii, a altor două case pentru două familii care au foarte mare nevoie să aibe un loc al lor pe care sa-l numească „acasă”. Mai multe detalii gasiţi accesând acest link.

AsociatiaBunulSamariteanNicoresti9

Acum însă, împărtăşim cu voi o emoţionanta poveste scrisă la şcoală, în cadrul orei de limba română, de un copil de numai 12 ani, în care micuţa oferă într-un mod candid, prin vocea sa inocentă de copil, exact acele detalii care ne dau aripi să ne continuam activitatea, indiferent de obstacolele pe care le-am putea întâlni în drumul nostru. Este vorba despre a te multumi cu ceea ce ai, despre cum tebuie să daruieşti şi celorlalţi din puţinul tău, precum şi cât de bine este să poţi ajuta pe cei care sunt în dificultate şi au atât de mare nevoie de un ajutor, cât de mic…

Astfel de mărturii ne sunt confirmare pentru justeţea alegerii pe care am facut-o atunci când am înfiinţat Asociaţia Bunul Samaritean, precum şi calauză pe drumul nostru către împlinirea tuturor idealurilor care ne ghidează paşii.

Iată cuvintele Georgianei, 12 ani, tânăra locuitoare a Satului Albastru, comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi:

” Cartierul Căsuţelor Albastre

Eu locuiesc în cartierul Căsuţele Albastre. În acest cartier sunt optspreceze case. Eu locuiesc în casa cu numărul şaisprezecece. În casa noastră locuiesc doi adulţi, cinci fete şi doi baieţi. În a şaptea casă locuieşte prietena mea. Între casele nouă şi zece avem un loc de joacă. Când mama vine de la piaţa ia luat un kilogram de mere.

Şi pentru că nu ne-a ajuns l-a fracţionat aşa: 2/3 mi-a dat mie, 1/3 i-a dat fratelui meu.

Iar celorlalţi fraţi le-a dat în mod egal, adică: 2/4. Într-o nouă casă stă o doamnă care este bolnavă şi în fiecare a şasea zi noi îi ducem cinci galeţi de apă.”

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *