Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice

Mačke žive sa ljudima hiljadama godina. Na primer, u drevnim vremenima egipatske mačke bile su svetinje i veoma su cenjene. U grobnicama egipatskih faraona često su pronađene mumije mačaka zajedno sa mumijom njihovih majstora. Verovali su da faraoni u drugom životu bez svojih kućnih ljubimaca ne mogu. U Tibetu postoje rase koje se, uz veoma velike veličine, koriste kao stražari. Oni štite kuću od glodara i neželjenih posetilaca. U engleskom parlamentu, mačke su na dužnosti i primaju platu iz budžeta. I u Hermitažu, koja je poznata širom sveta, imaju i zasluženu čast i poštovanje. Svaka nacija ima svoje ideje o mačkama. Na primjer, muslimani vjeruju da je najbolja mačka bijela, i to donosi samo probleme Britancima. Za Ruse, nema ničeg neprijatnijeg od crne mačke.

Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice

Britanska mačka je jedna od najstarijih brezdomaca. Od XIX veka započela je svoj marš širom sveta. A pitanje koliko količina britanskog mače troši, ruski zivotinjski zaljubljenici tada nisu nastali, jer o ovoj rasi u Rusiji još nije poznato. "Britanci" su postali popularni kod nas krajem prošlog veka. Imajte na umu da je izgled britanskih mačaka u velikoj mjeri u skladu s slovanskim karakterom, tako da su Rusi vrlo zadovoljni kupovinom ovih životinja. Na svim vrstama sajmova mačaka, često možete čuti takvo pitanje: "Koliko je britanski mačak?". Odgovor zavisi od mnogih faktora: da li životinja ima pedigre, kako tačno odgovara standardu rase, da li su napravljene sve neophodne vakcine, u kojoj zemlji se rodila. U Rusiji cena britanskog mačeta sa pedigreom i garancijom za zdravlje kreće se od 300 do 400 dolara. A ako su njegovi roditelji iz klase emisije, pa čak i uvezene, elite, onda njihova djeca idu ura za 500-700 dolara!

Koliko je britanski mačak u Americi? Odgovor je: mali - 500-600 dolara. U zapadnoj Evropi mali britanski mačak košta od 500 do 1000 dolara.

Od najneobičnijih pasmina u izgledu, najeksotičniji su Scottish Fold mačići. Stručnjaci ih zovu Scottish Fold.

To su kratkodlake životinje sa potpuno neobičnom strukturom školjki ušiju, koji izgledaju kao smrdljivi zglobovi. Takve mačke nazivaju se lopovom. U Rusiji ova vrsta je relativno nova. Poreklo mačjih mačaka je od škotskih roditelja. Prvi put o škotskoj lopovici postali su poznati 1959. godine kada se na jednom od farmi pojavila mačka pod nazivom Suzy - bela, sa ušima prekletim, kao da je pritisnuta. 1961. godine, pored običnih maca, rodila je i dva sa preklopljenim ušima. Dakle, ova rasa je počela da se širi.

Lopski šetači u prvom mesecu života imaju stojeće uši, a onda padaju. Može imati dugačak ili kratak kaput. Ova vrsta je obično lijep lik. Čak i ako su veoma ljuti, ne napadaju, ali mirno napuste nasilnika. Očito ove životinje retko, samo sa velikom potrebom, na primer, kada su veoma gladne.

Obično ne sede na kolenima, ali ne zaostaju za svojim ljubljenim majstorom. Ako vlasnik nije dugačak, može se uspostaviti blisko prijateljstvo sa domaćim psom.

Related news

Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice Koliko je britanski mačak - egzotični favorit vaše porodice