Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka?
Svetilka

Zdaj pa analiziramo,

(to je vprašanje kompaktnih variant ali CFL):
  1. Bučko.
  2. Podstavek.

Čebulica je tanka cev, ki je navita v spiralo. V notranjosti cevi so elektrode volframa, obarvane s stroncijevim, barijevim in kalcijevim oksidom. Cev je hermetično zaprta, vsebuje inertni plin, pomešan s hlapov živega srebra. Ti parov, ki ionizirajo in oddajajo ultravijolično. Načelo delovanja je naslednje: napetost se nanaša na volframove kontakte, med njima nastaja napetost in začne svetilka. Hlapi živega srebra oddajajo svetlobo v ultravijoličnem spektru. Da bi bil viden, se na na stene cevi namesti posebna snov - fosfor. Kot posledica sevanja iz ultravijoličnega žarka, se tudi "vžge" in žari v vidnem spektru. S pomočjo debeline fosforne plasti in njene sestave je mogoče spremeniti barvo in nasičenost pretoka. Pravzaprav je odvisno od tega, kako dobro bo naprava zasijala.

Opozorilo:pri proizvodnji CFL se uporabljajo različni elementi redke zemlje, ki se uporabljajo v 3-5 plasti kot fosfor. Pazite, da se osnova ne zlomi - v njem je veliko škodljivih snovi.Z uporabo drazji fosforjev, ki jih uporablja debela plast, je znanstvenikom uspelo doseči znatno zmanjšanje dolžine cevi.


Sodobne fluorescenčne sijalke

Študijje treba povedati o drugem delu strukture - podstavek. Svetilka ne drzi le vvložku, temveč tudi v notranjosti predstikalne naprave (oprema za zagon, ki regulira začetek ali, v običajnem smislu, zaganjalnik / balast). Izdajajo tokove z visokimi frekvencami, zaradi česar sobne svetilke v celoti nimajo ucinka utripanja, kar je jasno vidno pri običajnih linearnih žarnicah. Visokofrekvenčni tokovi so nastali zaradi delovanja pretvornika, ki jih popravi in ​​jih pretvori v impulze. Sodobne elektronske predstikalne naprave so prav tako zmožne povečati faktorje moči, kar omogoča ustvarjanje aktivnih obremenitev in ne kompenzirati kosinusa phi med delovanjem.

Opozorilo:v resnici je življenje svetilke odvisno od kakovosti balastne naprave. Ocenjen čas fosforescentne svetlobe je približno 20.000 ur, vendar naprava običajno dela manj zlomi zaradi razbitja balastne naprave.

Pri izbiri ne poskušajte prihraniti - poceni svetilke sestavljajo poceni komponent, ki služijo največ eno leto in pol. Prav tako so izjemno občutljivi na napetostne napetosti - s črtanjem od 10 to 20%, pri čemer lahko balasta ne uspe.

Vrste svetilk

Vse naprave lahko razdelimo na dve vrsti:

  1. Imajo vgrajene elektronske predstikalne naprave.
  2. Imeti zunanji plin.

Vgrajene elektronske predstikalne naprave, vključene vsestava fluorescenčne sijalke, običajno se povežejo s klasičnimi čevlji E27 ali E14 - jih lahko uporabljate v vseh lestenci in svetilkah. Svetilke za zunanje elektronske predstikalne naprave so običajna cev s pokrovčkom za zatiči. Ponavadi se uporabljajo v namiznih svetilkah - dušilka je znotraj ohišja in žarnica je potrošni material.

Podstavek na njih se lahko izračuna na povezavi z 2 ali 4 zatiči. Pri zamenjavi žarnice morate upoštevati tip čevlja, da ne bi zamenjali - industrija proizvaja več kot 10 vrst podobnih naprav.

Nekaj ​​odtenkov

Pred tem fluorescentne svetilke niso bile zelo naklonjene, ker dali "bolnišnično" živo belo svetlobo. Danes se je stanje spremenilo - industrija proizvaja naprave z obsegom dela od 2700 do 6500 stopinj Kelvin, ki skoraj popolnoma pokriva možne razpon od "svetilke" rumene do skoraj modre.


Izgorela elektronska predstikalna naprava v fluorescenčni sijalki

Moč takšnih svetilk variira od 5 do 23 vatov, za stanovanjsko uporabo 9-15 vatov možnosti.

Pri izbiri kakovostne svetilke se prepričajte, da vprašate prodajalcafluorescentna svetilka naprave.Bolje, da bo predstikalna naprava trajala dlje. Standardna življenjska doba potrjenih svetilk je 10 00 ur, medtem ko poceni kitajski ponaredki služijo 1000-3000 ur. Produkti tržnih voditeljev, kot sta PHILIPS ali OSRAM, so enostavno negovani 15.000 ur, še posebej, če v omrežju ni napetosti.

Opozorilo: fluorescenčne sijalke ne delujejo skupaj z zatemnitvami. Če vas zanima postopek prilagajanja nivoja osvetlitve, morate dobiti klasično žarnico.

In še eno konico za konec. Ne sledite poceni pripomočkom - zelo malo služi. Če želite prihraniti denar, potem kupite komplete od 2, 4, 8 svetilk - so veliko cenejši od posameznih. Izberite svetilke od preizkušenih proizvajalcev - zagotovljeno jim je, da bodo ves čas delovali.

Ljudje pogosto vprašajo,kaj je plin v fluorescenčnih žarnicah uporaba in ni škodljiva. Večina naprav uporablja argon s paro živega srebra. Nič groznega se ne zoo zgodilo, če ga zlomite v hi ai,.

Related news

Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka image, picture, imagery


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 48


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 72


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 2


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 89


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 27


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 99


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 76


Kako deluje fluorescentna svetilka. Kaj vsebuje fluorescentna svetilka 4