Centru de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabiliăţi – Casa Bridget

 

Centru de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabiliăţi, denumit iniţial Casa Bridget este locuintă pentru 16 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire, ingrijire personală, educaţie, terapie şi socializare pe o perioadă nedeterminată. Rezidenţii noştri primesc dragoste şi îngrijire permanentă, oferită de asistenţii noştri sociali calificaţi şi, deasemenea beneficiază de fizioterapie şi asistenţă medicală specializată.

Programele de recuperare/reabilitare sunt asigurate în scopul menţinerii sau ameliorării capacităţilor fizice, psihice şi senzoriale care să le permită o viaţă cât mai autonomă.

Serviciile de recuperare care se acordă în Centrul nostru sunt:

 • psihoterapie – logopedie
 • terapie prin masaj – kineoterapie
 • terapii de expresie şi ocupaţionale
 • terapii speciale (camera senzorială şi Gradină Senzorială)./li>

Rezidenţii beneficiază de excursii şi plimbări regulate:

 • Galaţi – la Gradina Botanică, parc şi mall
 • Buciumeni – pădure şi Mănăstirea Buciumeni
 • Tecuci – parcuri, cofetărie, magazine şi coafor
 • la Marea Neagră – plajă, piscină, restaurante, parcuri
 • munte: salină

Activităţi:

 • De Crăciun „ZUMBA TECUCI” a organizat un dans pentru rezidenţii noştri. Aceştia au primit cadouri şi au dansat alaturi de cursanţi;
 • Rezidenţii au mers la Galaţi unde a avut loc cross-ul intitulat  „ALERG” pentru Spitalul Copiilor;
 • De Paşti rezidenţii au vopsit ouă care au fost dăruite copiilor din comunitate. În fiecare an rezidenţii participă la „ Vânătoarea de ouă”;
 • De Crăciun au loc petreceri cu spectacole, se primesc cadouri de la Moş Crăciun şi o masă festivă;
 • Rezidenţii participă la diferite concursuri de desen şi picture  unde primesc diplome cu premii şi menţiuni;
 • Pe timpul verii, în curtea exterioară se organizează petreceri cu dans, muzică, piese de teatru, teatru de păpuşi şi jocuri în piscină;
 • Fiecărui rezident  i se organizează o petrecere aniversară, este sărbatorit cu tort, cadouri, invitaţi şi cu un spectacol surpriză;
 • În fiecare săptămână organizam „ Cinema” acasă pentru ca rezidenţii să se poată bucura de diferite filmuleţe;
 • În fiecare vară (şi nu numai) suntem înconjuraţi de voluntari din Irlanda, Italia, Anglia, Polonia veniţi la noi în scopul de a face cât mai multe activităţi cu rezidenţii.

Dorinţa noastră cea mai mare este să îi ajutăm pe rezidenţii noştri să fie cât mai independenţi şi, de asemenea, să îi stimulam prin excursii regulate, sesiuni muzicale, artă, meşteşjug şi diferite activităţi zilnice.

Fă cunoştinţă cu câţiva dintre rezidenţii noştri:

 Elena este o tânără cu mult potenţial ce adoră să stea la taifas. Perioada ei preferată din an este Crăciunul, de aceea îi place să cânte colindul „Moş Crăciun” tot timpul anului! Elena este un ajutor de nădejde în casă atunci când  are dispoziţia necesară, bineînţeles, şi lucreaza cot la cot cu angajaţii la sortarea hainelor sau în gradină pe timpul verii. Iubeşte să petreacă timpul înconjuraă de angajaţii Centrului şi de voluntary.  Este foarte feminină şi îi plac foarte mult hainele noi, bijuteriile şi să aibă menichiura facută.

Florin este cel mai tânăr băiat din casă şi este plin de viaţă! Este un băiat foarte iubitor şi îi place să îşi audă vocea. Cunoaşte puţine cuvinte pe care le rosteste răspicat şi se amuză foarte mult imitându-i pe ceilalţi. repetându-le gesturile. Florin are un ras discret, pe care îl poţi auzi atunci când cineva face vreo trăsnaie, sau când aude pe cineva strănutând!

Dasha este o tânără plină de viaţă ce iubeşte să petreacă timpul în leagăn – mai ales vara şi în hamac în lunile de iarnă. Are cel mai dulce ras, ce poate fi auzit atunci când este gadilată, punctul său cel mai sensibil fiind picioarele. Dar vă rugăm să nu-I spuneţi că v-am împărtăşit şi acest secret! De asemenea, toată lumea trebuie să aibă grijă de cănile cu cafea deoarece Dasha le goleşte imediat ce le găseşte! Chiar şi atunci când fiecare cană este golită,va încerca să soarbă şi ultima picatură rămasă!

Viorica este cea mai „obraznică” dintre rezidenţi şi iubeşte să fie neastâmpărată, mai ales cand crede că nu o vede nimeni! Deşi e mai scundă decât ceilalţi se menţine foarte bine! Vioricăi îi place apa şi în zilele de vară, prinde furtunul din grădină şi imediat îşi udă părul. Adoră să coloreze şi are cutia ei favorită pe care o goleşte ca apoi să aşeze totul cu grijă la loc.

Alina este cea mai dulce şi sensibilă tânără şi, desi este nevăzătoare, asta nu o împiedică să se descurce în Casa Briget. Este atât de familiarizată cu imprejurimile, încât ştie exact unde să se ducă şi cum să ajungă acolo. Este o foarte determinată şi are un zâmbet mare ce îi luminează faţa. Are o fire foarte blandă şi iubeşte să-şi petreacă timpul în compania altor oameni, care să-i stea alături doar ca să o ţină de mână.

Mihaela este cea mai calmă. Are propriile scaune pe care stă atât în casă cât şi afară şi nu ezită să îi determine pe ceilalţi să i le înapoieze când este cazul, stând acolo până obţine ceea ce vrea. Mihaela are zâmbetul contagios, ce face orice persoană din jurul ei să zâmbească la rându-i. Iubeşte plimbările, dar cel mai mult îi place atenţia celor dragi!

Dani este cel mai mare dintre rezidenţi. Iubeşte momentele feminine, să-şi îngrijească unghiile şi să se machieze. Este foarte hotărâtă cand vine vorba despre culorile preferate! Dani iubeşte să danseze şi imită mişcările de dans, în special dansul modern. Îi plac plimbările lungi, pe jos sau cu maşina. Îi place să primească haine noi şi este foarte încântată de fiecare data când se întâmplă! Îi mai place să se bălăcească în piscină vara.

Mioara este poate cea mai serioasă dintre rezidenţ, iubind să petreacă timp singură ascultând muzică cu cât mai tare cu atât mai bine! Vara, are locul ei preferat lângă radio, unde îi place să danseze. Iarna, o gaseşti mai mereu în camera de joacă. Râsul Mioarei este contagios, mai ales cand radioul este dat puţin mai tare. Îi plac mult călătoriile şi este extrem de independentă.

Iulian este un băiat foarte tăcut, dar şi foate determinat. Iubeşte să se plimbe singur în jurul casei şi să se ascundă de voluntari, în cele mai înguste locuri! Îi place mâncarea mult şi este foarte talentat în a se strecura în bucătarie şi a lua, cu împrumut bineînţeles, o felie de pâine – preferata lui! Este mai retras şi fluierăturile lui se pot auzi prin toata gradina.

Liviu este un gentleman, cel mai în vârstă dintre baieţi aflându-se în postura de „barbatul casei!” A muncit din greu pentru a-şi recăpăta mobilitatea, mulţi ani neputând să meargă. Îl vei vedea adesea stând lângă prietenii săi, Iulian şi Mihaela. Îi place să comunice, să zâmbească şi să sărute mâna doamnelor şi domnişoarelor pe care le înttâlneşte în cale. In adevărat gentleman, după cum v-am zis!

Claudia, spre deosebire de ceilalţi rezidenţi pare mai mult de naţionalitate suedeză decât română, având părul blond şi pielea deschisă la culoare! Claudia are o voce foarte bună şi iubeşte să cânte când se plimbă prin gradină. Îi place să danseze alături de Dani ore întregi! În general, muzica este pasiunea Claudiei. De asemenea, ca şi ceilalţi rezidenţi, adoră plimbările, piscina şi furtunul de gradină.

Nela este o tânără foarte frumoasă, a carei pasiune este bicicleta! Vara, o putem găsi pe Nela pedalând în jurul grădinii, stringând jucării, verificând ca totul sa funcţioneze corect! Nela urăşte ploaia, pentru că trebuie să îşi lase bicicleta la adapost şi să se retragă înăuntru. Iubeşte să discute cu oricine şi să se relaxeaze la televizor seara.

Alina este o tânară care în ultimii ani a muncit foarte mult pentru a-şi căpăta mobilitatea şi acum nu o mai opreşte nimeni! Face plimbări prin casă, facand totodată mici inspecţii în drumul ei! Este de mare ajutor în casă, îi place să măture podelele şi să ajute la împachetatul hainelor. Alina îşi iubeşte stilul vestimentar şi hainele. Este foarte conştientă de aceasta şi ştie exact ce vrea!

Mihaela iubeşte uneori să fie puţin neastâmpărată. Are un râs discret şi un zâmbet strălucitor, mai ales cand vede ceva la care poate ajunge. Este foarte afectuoasă, iubeşte dansul şi mâncarea! Poate fi văzută urmărind orice mişcare din curte, pe geamul de la bucătărie, aşteptând să fie chemata la masă! Mihaela iubeşte să fie gadilată şi, când râde, îi poţi auzi ecoul prin toată curtea.

Simona este cea mai tânără dintre rezidenţi şi ultima venită în Casa Bridget. Locuia înainte cu mama ei care, din păcate nu mai poate să aibă grijă de ea, dar o vizitează regulat şi îi urmăreşte progresul. Este o tânără minunată care adoră să se implice în tot felul de activităţi în special dansul, jocul cu mingea şi manichiura! Este foarte sociabilă şi s-a împrietenit repede cu ceilalţi rezidenţi! Simona are întotdeuna placerea de a merge desculţă prin Gradina Senzorială, mirosind plantele puternic aromate şi ascultând sunetul apei ce cade din fântâna arteziană!

Comentariile nu sunt permise.